Meta opis (Meta description), kaj je in kaj je potrebno vedeti za dobro optimizacijo?

Meta opis- meta description

V tokratnem vodiču vas peljemo skozi pravilno oblikovan in spisan meta opis. Meta opis je del vsakega strukturiranega SERP-a in uporabniške izkušnje. Boljše napisan meta opis- globlji opis- doprinese več klikov na vašo stran.

Kaj je meta opis?

Meta opis je povzetek vaše vsebine, ki se pojavi pod title naslovom na strani googlovih zadetkov. Ta del se v večini primerov uporablja kot kratek povzetek in nagovor za uporabnike.

Podrobneje rečeno kaj je meta opis, bi rekli tako – je html oznaka, ki se v večini primerov vključi v glavo (header):

<head>

<meta name=«description« content=«Primer meta opisa, ki se bo kazal v google iskalniku.«>

</head>

Čeprav je meta opis lahko dolg kolikor želite, bo Google v večini prikazoval le dolžino med 150 – 160 črk. Zato je priporočljiva dolžina od 130-150 črk na opis.

Meta opis ni faktor za uvrščanje vaše strani, je pa izredno pomemben, saj uporabnikom ponudi malo globlji vpogled v vsebine in naravo vaše izbrane strani. Torej zvišuje ali znižuje CTR uporabnikov.

Dobra praksa je, da v meta opisu na kratko povzamemo vsebino strani in uporabnika nagovorimo z privlačnim nagovorom ali ponudbo.

PROTIP: uporabniki veliko krat naredijo konverzijo, kadar jim je rečeno (preverite ponudbo, zagotovite si svojo…ipd.)

Naš nasvet:

  • Pišite kar se da pogovorno in jih nagovorite na poosebljen način, katerega bo vaša ciljna skupina razumela. Upoštevajte dejstvo, da uporabniki nimajo radi vsiljivih vsebin.

  • Pišite unikatne meta opise za strani vašega spletnega mesta. Ker različne stvari govorijo o različnih vsebinah, bo uporabnikom večjega pomena, da vsako stran predstavite na svoj način.

  • V opis vključite glavno ključno besedo in njene sopomenke (sinonime). Čeprav meta opis ni faktor za uvrstitev, bodo uporabniki dobili občutek, da je vsebina vaše povezave relevantna njihovemu iskanju.
  • Opis meta pišete za ljudi, ne za iskalnike.
Potrebujete 
pomoč
posvet
nasvet
 ?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja. Pustite nam sporočilo ali pa nas pokličite in vam bomo z veseljem pomagali .

Če bi želeli dodatne informacije in nasvete za samo SEO optimizacijo in podroben opis meta opisov, si poglejte naš vodič za optimizacijo spletne strani in vse kar spada zravenTUKAJ.

V kolikor pa bi potrebovali še kakšno pomoč ali še imate kakšno vprašanje pa bomo več kot veseli vašega klica ali email sporočila na info@indistant.com.

V kolikor vam je bila vsebina všeč, nam lahko pustite oceno.
Hvala za podporo!!! :)