Meta opis (Meta description), kaj je in kaj je potrebno vedeti za dobro optimizacijo?

Meta opis- meta description

Meta opis za več ogledanosti in branost! V tokratnem vodiču vas peljemo skozi pravilno oblikovan in spisan opis. Le ta je del vsakega strukturiranega SERP-a in uporabniške izkušnje. Boljše napisan opis- globlji opis- doprinese več klikov na vašo stran.

Kaj je meta opis?

Je povzetek vaše vsebine, ki se pojavi pod title naslovom na strani googlovih zadetkov. Ta del se v večini primerov uporablja kot kratek povzetek in nagovor za uporabnike.

Podrobneje rečeno kaj je meta opis, bi rekli tako:  je html oznaka, ki se v večini primerov vključi v glavo (header):

<head>
<meta name=”description”contetnt=”Primer meta opisa, ki se bo kazal v google iskalniku.”>
</head>

In kaj moramo vedeti za optimizacijo?

Čeprav je meta opis lahko dolg kolikor želite, bo Google v večini prikazoval le dolžino med 150 – 160 črk. Zato je priporočljiva dolžina od 130-150 črk na opis.

V videu si bomo pogledali, zakaj je opis tako pomemben in kako ga spisati!

Spoznanje in protip

Dobra praksa je, da v meta opisu na kratko povzamemo vsebino strani in uporabnika nagovorimo s privlačnim nagovorom ali ponudbo. Kar bo privedlo do tega, da bo z zanimanjem kliknil ravno vaš Serp (v kolikor vas zanima več o serpu, si preberite članek Optimizacija teksta za SERP.) v brskalniku in prebral ravno VAŠO objavo!

PROTIP: uporabniki veliko krat naredijo konverzijo, kadar jim je rečeno (preverite ponudbo, zagotovite si svojo, preberite več,ipd..)

Naš nasvet za pisanje!

  • Pišite kar se da pogovorno in jih nagovorite na poosebljen način, katerega bo vaša ciljna skupina razumela. Upoštevajte dejstvo, da uporabniki nimajo radi vsiljivih vsebin.
  • Pišite unikatne opise za strani vašega spletnega mesta. Ker različne stvari govorijo o različnih vsebinah, bo uporabnikom večjega pomena, da vsako stran predstavite na svoj način.
  • V opis vključite glavno ključno besedo in njene sopomenke (sinonime). Čeprav meta opis ni faktor za uvrstitev, bodo uporabniki dobili občutek, da je vsebina vaše povezave relevantna njihovemu iskanju.
  • Opis meta pišete za ljudi, ne za iskalnike.
Potrebujete 
pomoč
posvet
nasvet
 ?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja. Pustite nam sporočilo ali pa nas pokličite in vam bomo z veseljem pomagali .

Če bi želeli dodatne informacije in nasvete za samo SEO optimizacijo in podroben opis meta opisov, si poglejte naš vodič za optimizacijo spletne strani in vse kar spada zraven.

V kolikor pa bi potrebovali še kakšno pomoč ali še imate kakšno vprašanje pa bomo več kot veseli vašega klica ali email sporočila na info@indistant.com.

V kolikor vam je bila vsebina všeč, nam lahko pustite oceno.
Hvala za podporo!!! :)