Kako zasnovati spletne strani za prodajo izdelkov?

Avtor prispevka: Vid T.
kako zasnovati spletne strani za prodajo
Kazalo vsebine

Ker se v današnjih časih uporabniki raje odločijo za spleten nakup kot za fizičnega, je več kot priporočljivo imeti spletno stran, preko katere lahko prodajate svoje izdelke ali storitve. Čas digitala je vedno bolj napreden in prav tako uporabniki.

V blogu boste prebrali zakaj se ogromno podjetij odloča za izgradnjo spletne strani za prodajo, kako takšno stran zasnovati, kdo vam lahko pri tem pomaga in še več.

Torej če kar preidemo k bistvu..Verjetno ste se že kdaj vprašali ali pa imeli željo, da bi tudi vi imeli spletno stran, na kateri bi se prodajali vaši izdelki ali storitve kajne?

Pravilno in napredno! Zelo priporočljivo je imeti stran, katera ni samo vizitka podjetja ampak prav tako delujoč prodajni kanal za vaše stranke.

Kako preverimo ali se bodo naši izdelki/ storitve prodajale, v kolikor se realizira želja spletne strani za prodajo?

Odgovor na to vprašanje si lahko zagotovimo na več načinov:

  • Preko Googla preverimo, če se ti izdelki sploh prodajajo oz. če jih prodaja naša konkurenca. Če jih, je to lahko pozitiven znak, vendar pazite! Saj to ne pomeni, da ker ima spletno stran, da jih tudi prodaja!
  • V SEO orodjih za iskanje ključnih besed (Keyword planner in podobne), še pred izdelavo spletne strani, preverite število povpraševanj po izdelku /storitvi, katero bi želeli prodajati.
  • V kolikor želimo prodajati preko socialnih omrežij kot so Facebook, Instagram ipd. Je potrebno preveriti kako in kaj objavlja konkurenca.
Iskanje ključnih besed ter konkurence za spletno stran.

Zakaj se veliko podjetij odloči za prodajo svojih izdelkov preko spletne strani in kakšen je namen spletne strani?

Ogromno podjetij začne svoje poslovanje s fizično trgovino, v kateri predstavijo svoje izdelke /storitve obiskovalcem. Ko je le ta dokaj razširjena, si ustvarijo spletno stran, preko katere lahko oglašujejo in opisujejo svoje izdelke / storitve ter jih predstavijo širši publiki na spletu.

Pozitivna stran spletne prodaje oz. njen namen je ta, da je lahko povezana z večimi kanali in jo uporabniki oz. morebitne stranke prej vidijo. Ustvarjajo se lahko prav tako akcije, razprodaje, ipd.

Spletne strani za prodajo iskanje

Kako ustvariti spletno stran za prodajo in zgradba spletne strani?

Spletna stran za prodajo se lahko ustvari iz že obstoječe spletne strani, katera je morda do sedaj služila samo reklami oz. vizitki podjetja ali pa se jo postavi na sveže. Profesionalna zgradba spletna stran mora vsebovati CGP podjetja, kateri je rdeča nit spletne strani, skupaj s ciljno skupino ter samo komunikacijo z uporabniki.

Zasnova mora biti jasna in mora vsebovati lepo vidne UX in UI elemente , kateri morebitni stranki niso vidni a se več kot očitno kažejo.

V kolikor bi želeli pomoč ali profesionalno izdelavo spletne strani za prodajo, nas z veseljem kontaktirajte. Tukaj smo za vas!

Vam je bila vsebina v pomoč? Ocenite nas

5/5 — (1 glasov)

Ne zapravljajte časa! Prenesite si zemljevid digitalnega uspeha in sledite korakom!